Als je een foto wilt gebruiken, stuur me dan gerust een mailtje: [email protected]
logo

Herinneringsboek Make a Memory

Dit jaar bestaat Stichting Make a Memory 5 jaar. Op 8 december 2013, wereldlichtjesdag, hebben zij een speciale theatershow georganiseerd om dit jubileum te vieren en om geld op te halen voor de stichting.

 

manola make a memory

herinneringsboek MaM f+ 02

herinneringsboek MaM f+ 01

Stichting Make a Memory vervaardigt foto’s voor familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s vanaf 24 weken zwangerschap en kinderen tot en met 16 jaar. De fotografie vindt plaats in de ziekenhuizen en op andere locaties, zoals in de thuisomgeving. Voor ouders wordt de fotografie kosteloos uitgevoerd overeenkomstig de ideële doelstelling van de stichting.

 

Make a Memory heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind het fantastisch dat zij in samenwerking met de fotografen zich belangeloos inzetten voor zo’n kostbaar geschenk aan ouders, ‘de laatste beelden van hun overleden kindje’.

 

Als moeder van jonge kinderen vond ik het heel moeilijk om zelf voor hen te fotograferen. Het verdriet van anderen raakte me heel erg en ik kon het geen plekje geven. Vandaar dat ik heel blij was dat ik gevraagd werd voor de grafische vormgeving van een jubileumboek. Samen met Rian van Schaik, oprichter MaM, en Peggy van Gurp, illustraties en gedichten, zijn we om tafel gaan zitten om te kijken op welke manier we de ouders nog meer konden ondersteunen. Vanuit deze gedachte is een prachtig herinneringsboek onstaan. Het boek heet ‘Dit ben jij……….’ en is bedoeld voor ouders van een overleden kind. In dit boek kunnen ze hun eigen herinneringen kwijt: foto’s, het geboortekaartje, bijzondere dingen die zijn gezegd, kaarten, brieven…etc.

 

Ik ben heel dankbaar dat ik aan dit mooie project mijn steentje heb kunnen bijdragen.

 

Het herinneringsboek is te bestellen via de website van Stichting Make a Memory. http://www.makeamemory.nl/index.php

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.